Utviklingsarbeid, Struktur og Domener

I dette steget blir prosjektet sendt videre til et team av utviklere som vil ta din nye Vekstloop fra design-skisser til et live produkt.

Utviklerne vil tilpasse alt innhold for å passe perfekt til både desktop, nettbrett og mobil. Så snart nettsiden er bygget vil du få beskjed om å peke bedriftens domene til Vekstloop sine servere.

Peking av domener kan virke skummelt for noen, men det er heldigvis ikke så vanskelig.

Vi har også laget en enkel guide som beskriver hva du må gjøre for å peke domenet. Skulle du fortsatt være usikker er det bare å strekke ut en hånd til din prosjektleder for bistand.

Hva er et domene og hva brukes det til?

Et domene er ofte kalt adressen til en nettside og den styrer hva som vises på nettsiden. Et typisk eksempel på et domene er www.nettside.no.

Domenet eies av bedriften, og det er bedriften som bestemmer hvor domenet skal pekes. Når domenet pekes til et nytt sted, endres innholdet på nettsiden. Enkelt & greit.

Hvordan peker du et domene?

Når du peker domene er det to ulike oppskrifter. Hvilken oppskrift du skal velge avhenger av om du ønsker å bruke et topp-domene eller et sub-domene.

For å gjøre det enklere for deg å vite hvilken oppskrift som passer for deg, har vi laget et eksempel på peking av domene med den fiktive bedriften Snekkerveksted AS. Les gjennom de to eksemplene under og se hva som passer best for din situasjon.

Alternativ A
Peking av topp-domene

Snekkerverksted AS har i dag en nettside som ligger på www.snekkerverksted.no.

Snekkerverksted AS er ikke fornøyd med den gamle nettsiden sin og ønsker derfor å erstatte hele nettsiden med en ny nettside laget av Vekstloop. I dette tilfellet skal bedriften peke topp-domenet www.snekkerverksted.no til Vekstloop sine servere.

For å peke topp-domenet må Snekkerverksted AS logge inn der hvor domenet ble kjøpt og gjøre 3 ting:

1
www.snekkerverksted.no pekes til proxy-ssl.webflow.com (CNAME)
2
snekkerverksted.no pekes til 75.2.70.75(A-RECORD)
3
snekkerverksted.no pekes til 99.83.190.102 (A-RECORD)
💡OBS - legg merke til at det pekes med og uten www.
Alternativ B
Peking av sub-domene

Snekkerverksted AS har i dag en nettside som ligger på www.snekkerverksted.no.

Snekkerverksted AS e svært fornøyd med dagens nettsiden, og ønsker derfor å ikke bytte ut hele nettsiden med nytt innhold fra Vekstloop. Bedriften velger derfor å beholde den gamle nettsiden slik den står, samtidig som bedriften ønsker en Vekstloop.

Dette kan løses ved å opprette et sub-domene, som gjør at bedriften får to nettsider samtidig.

Rent teknisk gjør man dette ved å legge inn noe valgfri tekst før selve nettaddressen. Eksempler på sub-domene for Snekkerverksted AS kan være kampanje.snekkververksted.no eller salg.snekkerverksted.no

For å peke sub-domene må Snekkerverksted AS logge inn i der hvor domenet ble kjøpt og gjøre følgende 2 ting:

1
Opprette et nytt sub-domene 
(du kan velge navn selv)
2
Peke det nye sub-domene til proxy ssl.webflow.com (CNAME)
💡OBS - det brukes aldri www. foran et subdoemene